TRANSAKSI MUDAH | |

Dasar Panggilan Margin

Buka Akaun Secara Langsung

Dasar Panggilan Margin

Dasar Panggilan Margin Kami

Menggunakan margin untuk berdagang boleh menjadi langkah hebat untuk menjadikan wang anda bekerja eras untuk anda, kerana anda boleh membuat keuntungan yang biasanya hanya tidak mustahil dengan pelaburan yang lebih besar. Walau bagaimanapun, dengan kelebihan ini juga hadir risiko kerugian yang lebih besar jika dagangan bergerak menentang anda. Anda juga mungkin berakhir rugi lebih banyak daripada apa yang anda ada di dalam akaun.

Bagi mengelakkan ini daripada berlaku, kami ada dasar margin di mana kedudukan anda boleh ditutup oleh kami jika anda tiada dana yang cukup untuk membiarkannya terbuka.

Anda masukkan panggilan margin apabila margin penyelenggaraan anda telah digunakan dan anda kini mempunyai baki negatif untuk dana yang ada di dalam akaun anda. Apabila deposit margin anda turun di bawah -50%, kami mungkin memotong kedudukan anda untuk mengelakkan anda daripada mengalami lebih banyak kerugian. Ini adalah apabila panggilan margin berlaku.

Contoh situasi Panggilan Margin

Anda mempunyai baki tunai USD 1,500 di dalam akaun anda dengan leveraj 1:100, atau margin 1%. Anda melakukan dagangan untuk membeli 1 kontrak standard EUR/USD, pada Harga Minta 1.23840. Keperluan margin permulaan untuk kontrak ini adalah seperti berikut:

Jumlah kontrak * Jumlah pip * Nilai per pip * Margin %

1 kontrak standard * 12384 pip * USD 10/pip * 1% = USD 1,238.40

Sekarang anda mempunyai margin penyelenggaraan sebanyak USD (1,500 - 1,238.40) = USD 261.6 sahaja.

Apabila nilai setiap pip ialah USD 10, margin penyelenggaraan anda membolehkan anda untuk mempunyai ruang kejatuhan 26.1 mata sebelum anda memasukkan baki negatif. Jika dana yang tinggal jatuh kepada -50%, anda akan dipotong secara automatik. Tahap -50% mengambil rujukan daripada baki tunai USD 1,500 anda. Oleh itu, panggilan margin berlaku apabila baki dana di dalam akaun anda jatuh kepada -USD 450, yang mana secara asasnya 45 pip lagi.

Oleh itu, anda mampu mengalami kejatuhan EUR/USD ada jumlah 71.1 pip sebelum kedudukan anda dipotong secara automatik.

Mula Melabur dengan Samtrade FX sekarang

Buka Akaun Secara Langsung Buka Akaun Demo